Blog maken

 

Een blog maken, hoe doe je dat? Bij mij begon het met het ontdekken van schrijven. Steeds vaker schreef ik dingen van me af. Grappige dingen die me overkwamen vatte ik samen in een blog. Dingen waar ik over piekerde schreef ik uit mijn hoofd in een soort dagboek. En dingen die ik graag uit wilde spreken naar anderen schreef ik in een brief.

Wow, het schrijven bracht me ontspanning en rust. En dus schreef ik me heel spontaan in voor een blog cursus (link?). Daar leerde ik wat theorie (blog is een afgeleide van weblog, seriously, dat wist ik niet, kun je nagaan), maar begon ik vooral ook met het bewust schrijven van blogs.

Vanaf toen ben ik een jaar lang blogs gaan schrijven. Want een blog maken, een eigen blogwebsite, een wonderlijke weblog dát was het einddoel! Maar daarvoor ging ik eerst blogs verzamelen, mijn schrijfstijl bepalen, mensen laten proeflezen en langzaamaan mijn eigen blogstijl vormen.

Daarna begon het daadwerkelijke blog maken. Dus nam ik een wordpress wonder in de arm en gingen we aan de slag. Ik keek veel op andere blogs, wat vond ik sterk, wat zou ik zelf anders doen? En zo kreeg mijn eigen blog steeds meer vorm. Eind 2015 waren we klaar met mijn gloedjenieuwe blog maken. Apetrots heb ik mijn blog de wereld in geslingerd.

Lang verhaal kort, een blog maken kost tijd en energie. Maar het is het meer dan waard! Wil je meer tips van me? Geef een reactie op een van mijn blogs of stuur me een mailtje. Always happy to help!